La oss bli kjent!
Jeg heter Julianne, og jeg er historiker, formidler og tobarnsmor. Min reise til å starte Morskapssirkelen springer ut av mine egne erfaringer som nybakt mor. Etter fødselen opplevde jeg fødselsdepresjon og manglet et støttenettverk rundt meg i denne sårbare fasen. Jeg erfarte vanskeligheter både i møte med helsevesen og mennesker i min nærhet. Det var en tid hvor jeg følte meg isolert, misforstått og ofte oversett i min rolle som mor.
Gjennom disse utfordringene oppdaget jeg hvor viktig det er med støtte, kunnskap og forståelse for å kunne navigere i morskapet. Jeg erfarte hvordan jeg, ved å jobbe med mitt eget mindset, kunne endre både meg selv og mitt forhold til omgivelsene mine. Dette vekket en sterk motivasjon i meg for å forstå hvorfor det ofte er vanskelig for mødre å bli tatt på alvor, og hvordan vi kan styrke mødres posisjon og sosiale status for å skape langvarige endringer i samfunnet. Derfor har jeg, som historiker, gått systematisk til verks for å studere og granske morskap gjennom mange ulike fagfelt, og for å forstå hvordan morskap har sett ut gjennom tidene og frem til nå.
Ved å se til fortiden kan vi finne svar på utfordringene vi møter på som kjønn og mor i egen samtid. Deriblant at vi nedprioriteres oftere i helse, og at våre følelser, opplevelser og strev tas for gitt av samfunnet.
Jeg ønsket derfor å skape et trygt sted hvor mødre kan få den emosjonelle støtten de ofte mangler, men også nok kunnskap til å forstå hva som skjer med oss som mødre, og hvordan vi kan bli tryggere i oss selv. Når kvinner får mer selvsikkerhet, blir tryggere og sterkere i seg selv, kan vi endre samfunnet.
Hva er Morskapssirkelen? Morskapssirkelen er et unikt og inkluderende fellesskap designet for mødre i alle livets faser. Vi er her for å gi deg den støtten, kunnskapen og omsorgen du trenger for å navigere gjennom graviditet, barseltid og hele morskapet med selvtillit og trygghet. Morskapssirkelen er mer enn bare en plattform – det er et fellesskap hvor mødre kan føle seg sett, hørt og verdsatt. Vår misjon er å styrke mødre ved å tilby verktøy og ressurser som hjelper dem å ta vare på seg selv og sine familier.
Hvorfor heter vi Morskapssirkelen? Vi er en sirkel fordi i en sirkel blir alle sett, hørt og validert. Vi inneslutter hverandre, og alle har en plass i sirkelen. Sirkelen har ingen begynnelse og ingen slutt. Den er evig, slik som den syklusen kvinner er en del av, og alle kvinner før oss har vært en del av.
Samfunnsmandat: I en tid hvor samfunnets forventninger til mødre er høyere enn noen gang, er det avgjørende å ha en sterk støttebase. Morskapssirkelen svarer på dette behovet ved å tilby et trygt rom hvor mødre kan dele erfaringer, lære og vokse sammen. Vi anerkjenner den manglende støtten mødre ofte får i dagens samfunn, og arbeider for å bryte ned de forventningene som sier at mødre må sette alle andre foran seg selv. Vårt samfunnsmandat er å styrke mødre, slik at de kan føle seg mer selvsikre, verdsatt og kompetente i sin rolle. Dette er viktig for å bygge sterke familier og samfunn som verdsetter og støtter mødre på en bærekraftig måte.
Følg oss på Instagram: @historiskmorskap @morskapssirkelen
Møt de faglige bidragsyterne i Morskapssirkelen
Monica Kristoffersen-Skog
Utdannet sykepleier, ammeveileder, doula og er en av få i Norge som er sertifisert IBCLC (Board Certified Lactation Consultant) og driver nettstedet barselbobla.no. I portalen finner du to fagsamtaler om amming, og hvilken funksjon amming har for samfunnet. Samt rabattkode på Monicas egne kurs.
@femme_ammeveiler_doula
Ida Røkkum
Jobber som psykolog med
familier i spesialisthelsetjenesten og driver nettstedet tryggerestart.no. I portalen finner du to fagsamtaler der Ida forklarer de nevrobiologiske endringene som skjer i kvinnens hjerne når hun blir mor, samt psykologiske forklaringer på hva nye mødre gjennomlever før, under og etter fødsel. Og hvorfor fellesskap rundt nye mødre er nødvendig for god perinatal helse.
@tryggerestart
Marte Eriksen
I portalen møter du jordmor Marte, som deler av seg kunnskap om svangerskap, fødsel og barseltid. Hun har skrevet hefte om hormoner før, under og etter fødsel.
@jordmorliv
Lisa Gabrielsen Nybrott
Leder i organisasjonen ammefri.no, og kjemper for kvinners rettighet til betalt ammefri. I portalen finner du foredrag om ammerettigheter i arbeidslivet.
@ammefri.no
Elise Gulestøl
Ayurvedisk doula, filmskaper og fotograf, og jobbet tidligere med innhold i portalen. Har designet mange av Morskapssirkelens hefter, og deriblant bidratt med ayurvedisk mat, og teknikker som egenomsorg.
@elisegulestol
Maria Nygaard
Er politietterforsker og utdannet etterfødselsveileder, og besitter masse kunnskap om morsrollen i livets mange faser. Har bidratt med lydfil og hefte om de nevrologiske endringene som skjer med mødre etter de får barn. Maria har også vært katalysator for online mødresirkel: treffene vi arrangerer for å speile oss i hverandre.
@maria_nygaard
Kasia Mielnicka
Sosialantropolog, master i matvitenskap og gründer av Småspiste barn. Har bidratt med matantropologi og kunnskap om fellesskap rundt nye mødre.
@smaspistebarn og @holistic.parent.and.child
Jordmor Cathrine Trulsvik
Leder i organisasjonen BirthRights Norge, og grunnlegger av Fødselsfestivalen som finner sted i Drammen hvert år. I portalen finner du opptak av fagsamtale hvor du lærer om rettigheter i fødselen, og bearbeidelse av fødselstraumer. Hun har også bidratt til fødselsplanene og heftet om de juridiske rettigheter du har som gravid og fødende.
@birthrights_no
Charlotte Mjelde
Charlotte Mjelde er psykolog, bestselgende forfatter og gründer bak medlemsportalen Hjertefamilie. Hun har gjestet Morskapssirkelen i en faglig samtale hvor vi diskuterer hvordan vi kan skape mer fellesskap for både foreldre og barn. Opptaket finner du som lydfil og videopptak i portalen vår.
@charlotte.mjelde
@hjertefamilie.no
www.hjertefamilie.no